Hər səhər acqarına yeyin – Şəkərdən, xərçəngdən qoruyur

Hər səhər yeyilən bamya toxumlarının faydaları saysız-hesabsızdır.

Tərkibindəki dəmir səbəbi ilə xüsusilə qan azlığından əziyyət çəkənlərə tövsiyə edilən bamya toxumu sağlamlıq üçün çox qiymətli qida mənbəyidir. Tərkibində həmçinin infeksiyalara qarşı təbii qorunma təmin edən antioksidantlar var, beləliklə orqanizmi mikroblara qarşı gücləndirir.

Antioksidantlarla zəngin olması ilə tanınan bamya toxumu hüceyrə sağlamlığını dəstəkləyir və xərçəng riskini azaldır.

Həzm sisteminə müsbət təsir göstərən bamya toxumları bədəni kolon xərçəngi kimi bir çox xərçəng növünə qarşı qoruyur, tərkibindəki lif sayəsində xolesterin səviyyəsini aşağı salaraq ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir.

O, həmçinin qan şəkəri səviyyələrini tarazlayaraq tip 2 diabet və insulin müqaviməti riskini azaldır. (Bakupost.az)